Cylinda tvättmaskinerVilken tvättmaskin ska jag välja?

Cylinda tvättmaskiner

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din tvättmaskin kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Vilken tvättmaskin ska jag välja?

Beroende på hur många ni är i hushållet och hur ofta ni tvättar har naturligtvis betydelse för vilken maskin som passar dig bäst. De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts. Även om en maskin kan tvätta stora mängder så är det ändå i slutändan trummans volym i liter som avgör hur mycket tvätt du kan trycka in. Ju större trumvolym desto mer tvätt går in.

Välj gärna en tvättmaskin som har så hög centrifugeringshastighet som möjligt, gärna 1600 varv/min, eftersom ett högre varvtal ger torrare tvätt och därmed minskad energiåtgång åt att torka tvätten. Om du har ont om plats är en kombinerad tvätt/tork ett perfekt alternativ. Dessutom sparar du tid eftersom du kan tvätta och torka med en och samma maskin – utan att behöva ta ut tvätten emellan.