Cylinda torktumlareVad är skillnaden mellan en frånluftstumlare, kondenstumlare och värmepumpstumlare?

Cylinda torktumlare

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din torktumlare kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Vad är skillnaden mellan en frånluftstumlare, kondenstumlare och värmepumpstumlare?

Frånluftstumlaren leder den varma och fuktiga luften bort genom en slang och sedan ut genom huset. Det kräver en viss installation och att torktumlaren är lämpligt placerad. Fanns tidigare som konsumentmodell, men numera har Cylinda endast dessa på professionella torktumlare.

Kondenstumlaren samlar den fukt som kondenseras från kläderna i en behållare. Behållaren måste sedan tömmas på lämpligt ställe. Det går också i vissa fall att koppla kondenstumlaren direkt till avloppet.

Värmepumptumlaren har samma funktion som en normal kondenstumlare men är ett smart val för dig som vill spara energi och pengar. Den varma luften kan återanvändas inne i tumlaren med hjälp av värmepumpteknologin. Detta gör att värmepumptumlaren drar ungefär hälften så mycket energi som en traditionell kondenstumlare med B-klass.