Skip to Content
Cylinda Support
Cylinda spishällarHur fungerar en induktionshäll?

Cylinda spishällar

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din spishäll kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Hur fungerar en induktionshäll?

En metalltråd, vanligtvis koppar, som lindas i många varv runt en järnkärna skapar ett magnetfält när elektricitet förs genom tråden. Detta kallas en spole. Spolen placeras i induktionshällen men för att induktionshällen ska kunna generera värme krävs en kastrull med magnetisk botten, exempelvis järn. Magnetfältet som genereras i hällen kommer då att skapa en spänning i kastrullen och således inducera en ström. När ström induceras i en metall kommer en del av energin omvandlas till värme. Med ett tillräckligt starkt magnetfält kan höga temperaturer uppnås nästan omedelbart.

Fördelen med en induktionshäll är att värmen inte utvecklas i hällen utan i kastrullen vilket innebär att hällen förblir kall bortsett från den indirekta uppvärmningen från kastrullen. Det betyder också att plattan automatiskt stängs av då kastrullen lyfts. Induktionshällen har även mycket hög effektutveckling vilket innebär att både ökning och sänkning av temperaturen är mycket snabb.

Behöver du mer hjälp?

Ställ en annan frågaCylinda spishällar
Välj en annan produkt
Cylinda AB, 191 83 Sollentuna | Copyright © Cylinda 2024Sitemap