Skip to Content
Cylinda Support
Cylinda kylarHur kan energieffektiviteten optimeras i kylen?

Cylinda kylar

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din kyl kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Hur kan energieffektiviteten optimeras i kylen?

Om du ska köpa ett nytt skåp så är det viktigt att tänka på att olika modeller har olika kapaciteter. Information om alla våra modellers energiförbrukning finns att läsa om i din modells energidekal.

När du installerar kyl och frys är det bäst om du placerar dem mot en vägg som inte får så mycket solljus på sig. Det är också bra om det inte finns någon annan typ av värmekälla direkt bredvid kylen och frysen såsom ung, spis eller element. God ventilation under och bakom skåpen är också bra.

För ett skåp redan i användning finns det också många bra saker man kan göra för att optimera energiförbrukningen. Tätningarna runt omkring dörren är en viktig del och dessa bör rengöras vid behov. Om du upptäcker sprickor eller revor i tätningarna kan det vara värt att byta ut dem för att minska värmeförlusterna.

Låt även varma rätter och drycker svalna innan du ställer in dem i skåpet. Vi rekommenderar att skåpdörren får stå öppen så kort tid som möjligt. Då och då bör du rengöra skåpets baksida för att spara ström.

Behöver du mer hjälp?

Ställ en annan frågaCylinda kylar
Välj en annan produkt
Cylinda AB, 191 83 Sollentuna | Copyright © Cylinda 2024Sitemap