Cylinda kombinerade tvätt & torkarHur går installationen till?

Cylinda kombinerade tvätt & torkar

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din kombinerade tvätt & torkar kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Hur går installationen till?

Den kombinerade tvätt & torken i vanliga hem installeras alltid på 1-fas och har vanlig jordad stickkontakt. Vid fast installation i våtutrymmen är det viktigt att det utförs av en behörig elektriker. Annars gäller inte garantin eftersom man inte får göra egen åverkan på en produkt. Dessutom kan det vara direkt livsfarligt. I många våtutrymmen är maskinerna fast installerade.

Maskinen får kopplas till ett jordat uttag för 220 V i bad- och duschrum, men då måste uttaget ha jordfelsbrytare och vara placerat mer än 60 cm från badkar eller dusch. Du får inte ansluta maskinen i badrummet till ett eluttag i ett annat rum. Det sker tyvärr att kombinerade tvätt & tork som är felaktigt installerade orsakar vattenskador. Idag finns det tvättmaskiner som kan kopplas till både varmt och kallt vatten samtidigt, men kallvatten måste alltid vara påkopplat.

Rådfråga din elektriker i samband med installationen.