Cylinda köksfläktarVad kan jag göra inför installationen av min köksfläkt?

Cylinda köksfläktar

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din köksfläkt kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Vad kan jag göra inför installationen av min köksfläkt?

• Anslut fläkten med den största diametern för utloppet och drag anslutningsslangen så rakt som möjligt för maximal effekt. Minskar du diametern så minskar också effekten!

• Använd samma anslutningsdiameter så långt det går och undvik 90 graders böjar, så undviker du sämre effekt samt onödiga forceringsljud.

• Tänk på att den luft som fläkten evakuerar från köket ska ersättas av luft utifrån, oftast genom ventilöppningar vid fönster. Om du upplever att fläkten inte är effektiv, eller att den har en hög ljudnivå så kan det bero på att det är bristfällig ventilation. Ett tips är att öppna ett fönster i angränsande rum för att kontrollera om ventilationen fungerar bättre.

• Osupptagningen blir mer effektiv om du väljer en fläkt som har större bredd än hällen. T.ex. 70 cm bredd för en 60 cm häll.

• Kåpor och Alliancesystem-typer ska justeras in med grund/ forceringsflöde då de ingår i husets allmänna ventilation