Cylinda diskmaskinerDiskmaskinen går inte att öppna efter ett avslutat program

Cylinda diskmaskiner

För oss är det viktigt att du känner dig helt nöjd med ditt köp och att allt fungerar som det ska. Behöver du ändå hjälp med din diskmaskin kan vi lösa det mesta snabbt och smidigt.

Diskmaskinen går inte att öppna efter ett avslutat program

Prova den här lösningen

Se till att barnsäkerhetslåset inte är aktiverat

På vissa diskmaskiner finns en symbol som liknar en nyckel. Om denna symbol syns innebär det att barnsäkerhetslåset på din maskin är aktiverat. För modellen Sverigedisken 0 hittar du denna symbol vid nummer 7.

För att inaktivera barnsäkerhetslåset behöver du först öppna luckan. Detta gör du genom att trycka på den vita plastspärren (se bild nedan) åt vänster samtidigt som du trycker på handtagsspärren. Därefter vrider du skruvspåret, som finns uppe i vänstra hörnet, till horisontellt läge med hjälp av en skruvmejsel.